0748696867 Luni-Vineri 9-17

Politica de retur

Politica de retur pentru produsele achizitionate de la BIG IT SOLUTIONS SRL

Pana la 365 de zile drept de retur!
Pentru ca vrem si pentru ca putem!
Acum ai pana la 365 de zile in care poti returna produsul.
Fie ca produsul a fost achizitionat de catre o persoana fizica sau juridica, de pe www.bigit.ro, daca, din orice motiv, nu esti multumit 100% de un produs, il poti returna in termen de maxim 365 de zile calendaristice din momentul in care ai intrat in posesia lui de la curierat. Numarul de zile de retur poate sa difere si este trecut pentru fiecare produs in parte, in pagina detaliata a produsului. Returul produselor se face prin aceelasi firma de curierat cu care ti-a fost livrat, iar taxele de expeditie tur+retur (daca este cazul de inlocuire cu un produs nou sau un alt produs) cad in sarcina ta. Daca alegi returnarea banilor, nu se va pune ramburs la colet; banii se vor livra intr-un cont bancar furnizat de tine, in maxim 30 de zile de la receptia si verificarea produselor, fara alte costuri de transfer. In cazul produselor care se devalorizeaza, din diverse motive, cum ar fi aparitia unor produse mai performante din aceeasi categorie, iar perioada cererii de retur, depaseste 90 de zile, se va lua in calcul pretul actualizat. Pentru a returna produsele trebuie sa completezi formularul de AICI.

Asigura-te ca produsul pe care vrei sa-l returnezi indeplineste conditiile de retur, si anume:
- produsul pe care-l returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care l-ai primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine: au ambalajul deteriorat sau incomplet, urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.
- produsul trebuie returnat in ambalajul original (te rugam sa-l ambalezi suplimentar cand il trimiti prin curier), sa fie insotit de etichetele initiale, intacte, certificatul de garantie in original (daca s-a emis unul dedicat) si toate documentele cu care a fost livrat catre tine.
- in cazul in care produsul cumparat a fost insotit de cadouri, trebuie sa returnezi si cadourile.

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 (descarca OUG in format PDF de AICI) privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii (furnizorii de produse), precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:
Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Rambursarea sumei achitate:
Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii BIG IT SOLUTIONS SRL de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.
BIG IT SOLUTIONS SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care BIG IT SOLUTIONS SRL nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta).

Exercitarea dreptului de retragere:
Pentru a informa BIG IT SOLUTIONS SRL cu privire la decizia de retragere din contract, consumatorul trebuie sa completeze formularul de returnare produs.

Ce spun clientii