Meniu OSD - Prezentare

        Majoritatea camerelor de supraveghere analogice cu o rezolutie mai mare de 600TVL, prezinta un meniu OSD (On Screen Display). Meniu OSD camere supraveghere 700TVL
        
Accesarea propriu-zisa a meniului OSD se face diferit in functie de modelul de camera ales, insa pentru majoritatea camerelor, controlerul este prezent sub forma unui mini joystick waterproof amplasat pe cablul camerei. Joystick-ul permite lansarea meniului OSD prin apasare si navigarea in meniu prin miscarea in sus si in jos. Optiunile sunt schimbate prin miscarea spre dreapta sau spre stanga iar selectia se face tot prin apasarea lui.     
       In CCTV, meniul OSD reprezinta o modalitate avansata de reglaj a camerelor de supraveghere video, ce permite utilizatorului/instalatorului sa ajusteze un set de filtre digitale si parametri ai imaginii, pentru a customiza semnalul genertat de respectivul echipament in functie de locatia in care aceasta este instalat.

       Reglajele OSD reprezinta un progres important in evolutia tehnicii de securitate.
       Cateva dintre functiile ce pot fi reglate folosind meniul OSD sunt:

  • Parametri de expunere (Shutter, BLC, DWDR, AGC)
  • Parametri ai imaginii (DNR, Culoare, Contrast, Luminozitate. Mirror, AWB)
  • Comportare in conditii de luminozitate scazuta (D/N, Sense UP, Timpi si praguri de sensibilitate luminoasa)
  • Functii speciale (Zone de Privacy, Detectie de miscare, Titlu camera
       Meniu OSD  permite sa reglam si nivelul de intensitate al fiecarui parametru cuantificabil si nu doar activarea sau dezactivarea acestuia.

Ce spun clientii